Ljusramp på mindre båtar

top feature image

Ljusramp på mindre båtar

Vi båtägare vet att det inte är så billigt att äga en båt, avgifter och kostnader tillhör vardagen och är svåra att komma ifrån. Lampor till båt är en typisk sådan kostnad som tillkommer med jämna mellanrum. Dock har det blivit mer vanligt med led belysning på båten som hjälper en att navigera i mörkret. Jag tänkte rekommendera två bra alternativ för som tänkt testa led på båten.

En vit ljusramp med hög prestanda

Det är inte särskilt vanlig med ljusramper på en båt, men jag personligen tycker det är både praktiskt och snyggt. En har testat Deluxe som är en ljusramp i vit utförande som är IP68 godkänd och avger väldigt mycket ljus jämfört med tidigare ramper jag testat. Jag rekommenderar inte att ni sätter en IP67 klassad ljusramp på båten då de har en tendens att släppa in fukt vilket förstör dioden till slut. Deluxe var ganska billig, jag betalade 4995 för rampen vilket är nästan halva priset jämfört med mina tidigare lampor.

Arbetsbelysning som är IP69K godkänd

Det finns för många modeller att välja emellan där ute tycker jag. Om man endast utgår ifrån arbetsbelysning som uppfyller IP69K så underlättar det sökandet att finna en bra arbetslampa. Man ska passa sig för arbetslampor som är IP67-klassade, dessa är som tidigare nämnt inte lämpade för marint bruk! Även en del IP68-klassade lampor tycker jag inte håller måttet och går sönder främst genom att fukt i slutändan letar sig in i lamphuset. Jag tycker det därför är bättre att investera i Deluxe ramp eller Vision X arbetsljus om plånboken tillåter.

Comments are closed.